Er zijn natuurlijk altijd echte mannenhaters. Die kunnen dit blog dan ook beter niet lezen.

Mannen; ze zijn er in alle soorten en maten. Wat maakt hen nu zo bijzonder. Nou, het is in ieder geval superknap dat ze staande kunnen plassen.

Wij vrouwen kunnen klagen over het feit dat ze “nooit” naar ons luisteren, maar wees eens eerlijk. Met hun nuchter relativerend vermogen is het ook prettig dat ze van onze olifant een mug weten te maken. In bepaalde situaties waarin ik mezelf dreig te verliezen ben ik er in ieder geval wel blij mee.

Toch ook aandoenlijk dat ze altijd direct met oplossingen komen. Het is hun manier om ons direct en à la minuut te willen helpen.

Wat denk je van de pure mannelijkheid die direct opspeelt wanneer iets gerepareerd, gecontroleerd of opgehangen moet worden. Niet dat ik het niet kan, maar ik vind het geweldig dat hij dan direct met de boormachine klaar staat. Op en top de man. Prachtig beeld.

En na al dat harde werken kunnen ze ook zo toegeven aan ontspanning. Daar zijn ze echt heel wat beter in dan het vrouwelijke geslacht. Zij kunnen die maalstroom aan gedachten loslaten, leven gewoon in het moment en zijn al intens gelukkig wanneer ze bijvoorbeeld voetbal kunnen kijken met een pilsje in de hand. Hoe simpel en hoe jaloers makend.

Mannen zijn ook goed in vrouwen aandacht geven. Zij zijn in staat om ons het gevoel te geven dat we leuk, slim en sexy zijn en dat we de beste bedpartner ever zijn. Hierdoor kunnen wij dromen over de echte ware liefde. Of die ware liefde dan ook echt waar is laat ik in het midden, maar erover fantaseren en dromen is in ieder geval prettig en verslavend. Wanneer wij onszelf weer kritisch beoordelen, weet de man ons toch dat speciale gevoel te geven. Please geef hier die roze bril.

Wanneer ik kijk naar mijn leeftijdsgenoten onder het mannelijke geslacht dan ervaar ik stiekem afgunst dat inderdaad de man naarmate ze ouder worden ook knapper worden.

De levenservaring die ik aflees in hun gezicht en in hun houding, de beginnende grijze lokken…..pfff je kunt me wegdragen. Terwijl ik moeite heb met het ouder worden, de strijd ermee aan ga ( wie houdt wie voor de gek) en die mannen alleen maar zelfverzekerder zie worden. Diepe buiging!

En hoe nobel dat ze hun daad verrichten voor het voortbestaan van de mensheid.

Ode aan de man. Ik houd van ze.

Respectvolle groet,

Esther