Over mij

Mijn naam is Esther Roelofs en ik ben in 1968 geboren te Vriezenveen. De zorgsector heeft mij van jongs af aan al gefascineerd. In 1989 heb ik de opleiding  tot “operatieassistent” afgerond. Mijn leven ontwikkelde zich echter anders dan verwacht…


Vanaf mijn puberteit was ik obsessief bezig met het beheersen van mijn gewicht. Sluipend kwam de anorexia mijn leven binnen, jaren later overgaand in boulimia. Toch wist ik de opleiding goed af te ronden en heb ik zelfs nog een aantal jaren gewerkt. Mijn eetstoornis werd dermate zorgwekkend dat ik moest worden opgenomen. Gedurende een aantal jaren volgde er intensieve therapie. Deze richtte zich eerst op overleven, daarna op de achterliggende problematiek. Tijdens het laatste deel van mijn herstel, zei ik regelmatig: “Als ik hier uit kom, dan wíl en móet ik  iets met mijn ervaringen gaan doen.” Jaren later ben ik begonnen aan de Academie Integrale Mensenwetenschappen (destijds de SPSO, Stichting Psychosociale Opleidingen) om vervolgens aan Academie Gradatim af te studeren als psychosociaal therapeut. Sindsdien heb ik vele studies gevolgd met betrekking tot de psyche van de mens.

Door mijn voormalig werk als operatieassistent en het vertrouwen dat artsen in mij stelden als therapeut, kon ik al snel een grote cliëntenkring opbouwen.

Met mijn medische basiskennis en mijn theoretische kennis in combinatie met mijn ervaringsdeskundigheid, hoop ik jou dat stukje extra te bieden wat ik zelf zo vaak  gemist heb in mijn begeleidings- en behandelingstrajecten.

 


Werkwijze

Ik geef je graag een indruk van  mijn visie en werkwijze. Iedereen komt in zijn of haar leven problemen tegen. Deze kunnen we gelukkig vaak zelf oplossen, maar soms lopen we vast. De druk wordt te hoog . We raken overspoeld door emoties en negatieve gedachten waar we niet meer los van kunnen komen. In mijn praktijk help ik je met meer afstand naar je huidige probleem en klacht te kijken om zo weer grip te krijgen op datgene wat jou zo gevangen houdt.  Mijn therapie is persoonlijk en praktisch van aard en wordt afgestemd op jou als uniek persoon. Tijdens de behandeling krijg je inzicht in het ontstaan van jouw problematiek en de blokkades die je remmen in je persoonlijke groei en ontwikkeling. In het proces dat we samen aangaan mag je jouw kwaliteiten en vaardigheden herontdekken en optimaal leren benutten. Met mijn brede opleiding als psychosociaal therapeut, EMDR therapeut en relatietherapeut, kan ik vanuit verschillende behandelmethodieken jou begeleiden naar het juiste evenwicht in jezelf.  Met als streven om jou in contact te brengen met je eigen kwaliteiten, kracht en mogelijkheden. Zo kun je ook na de therapie vol vertrouwen (in jezelf) verder gaan.

Voor diagnostiek en stoornissen in ernstige vorm word je mogelijk terugverwezen naar de huisarts. Intensievere, gespecialiseerde hulp is dan geïndiceerd.

Mocht je na het lezen van mijn website nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op.

 

Mirte Kids

Mirte Kids is o.a. gespecialiseerd in behandeling van kinderen en jongeren met psychische, mentale en/of emotionele problemen.

Bekijk

Mirte in Bedrijf

Mirte in Bedrijf werkt met werkgevers die zich bewust zijn van de noodzaak om te investeren in medewerkers als basis voor een gezonde en succesvolle organisatie.

Bekijk