Bariatrie

Voor mensen met (morbide) obesitas blijkt de meer traditionele aanpak van het overgewicht vaak niet succesvol. Dit in tegenstelling tot de chirurgische behandeling ervan.


Tot de mogelijkheden behoren onder anderen de maagband (gastric banding of lapband), gastric sleeve en de gastric bypass.

Naast fors gewichtsverlies en verbetering of genezing van comorbiditeiten, leidt bariatrische chirurgie meestal ook tot verbeteringen in psychisch en sociaal functioneren. Maar ook in het eetgedrag en kwaliteit van leven. Helaas leidt bariatrische chirurgie niet voor iedere patiënt tot hetzelfde resultaat. Na aanvankelijk succes kan het gewicht stabiliseren of zelfs toenemen. Sommige patiënten krijgen hun oorspronkelijke gewicht terug. Anderen ontwikkelen een eetstoornis. Psychologische verbeteringen, positieve veranderingen in eetgedrag en kwaliteit van leven kunnen naar verloop van tijd weer afnemen. Dit geeft dan vaak een enorm gevoel van falen. Voor zowel pré- als postoperatieve begeleiding kunt u contact met mij opnemen. Ik heb jarenlange ervaring in zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding voor bariatrische patiënten.

 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor verdere informatie.

 

Mirte Kids

Mirte Kids is o.a. gespecialiseerd in behandeling van kinderen en jongeren met psychische, mentale en/of emotionele problemen.

Bekijk

Mirte in Bedrijf

Mirte in Bedrijf werkt met werkgevers die zich bewust zijn van de noodzaak om te investeren in medewerkers als basis voor een gezonde en succesvolle organisatie.

Bekijk