Virtual Reality Exposure Therapie (VRET) bij angsten en fobieën

VRET is een vorm van cognitieve gedragstherapie voor specifieke angsten waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het is gebaseerd op Exposure Therapy, dit is een therapie waarbij er geleidelijke confrontatie plaats vindt met angstige situaties in de praktijk. Met de VRET-behandeling zijn we door de meest recente ontwikkelingen in staat om dit ook in de behandelkamer te doen, door middel van de VRET-behandelvideo’s en de Virtual Reality-bril. Deze video’s zijn er voor verschillende angsten, bijvoorbeeld claustrofobie, hondenfobie of pleinvrees. Het doel is om je stapsgewijs bloot te stellen aan situaties waarvoor je bang bent, om zo de angsten langzaamaan te verminderen. Naast de VRET-video’s en bril worden er componenten uit de cognitieve gedragstherapie voor angststoornissen gebruikt.
Contact opnemen

Digitale – EMDR behandelingen

Het EMDR protocol is vertaald naar een virtuele wereld waar je als cliënt door middel van een VR-bril, laptop of app in komt. Bij EMDR is het van belang dat het werkgeheugen door middel van specifieke stimulatie optimaal en nauwkeurig wordt geprikkeld. Door deze innovatieve techniek is dit op een nauwkeurige manier gerealiseerd. Door de ingebouwde streamingsdienst kan de EMDR behandeling ook online worden ingezet. De EMDR behandelaar kan via zijn eigen beeldscherm, zowel face-to-face als online verschillende belastende werkgeheugentaken aanbieden, terwijl de  zich cliënt focust op de nare gedachten, gevoelens en/of beelden.

Contact opnemen

 

Virtual Reality Ontspanningstherapie

Virtuele ontspanningstherapie is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app gericht op stress reductie. Het is een ontspanningstool tegen stress, burnout, angst en somberheid.
Maar ook een afleidingstool voor pijnafleiding en bij lichamelijk ongemak. Het is dit afgelopen jaar met name bekend geworden om werkdruk als gevolg van de coronapandemie te verlichten onder het zorgpersoneel. Na een dienst kreeg het zorgpersoneel de kans om even tien minuten te relaxen. In de praktijk kan het ingezet worden om met behulp van de VR bril een cliënt te laten ontspannen. Dat kan bij start van een sessie is als de patiënt hoog in spanning zit en ontspanning nodig is of aan het einde van de sessie om de cliënt met een relaxt gevoel naar huis te laten gaan.

Contact opnemen