Fysiek en mentaal fit traject

Onderzoek toont aan dat beweging stressgevoelens op het werk helpt verminderen. Voor het stimuleren van mentale gezondheid is het dus goed om medewerkers bewegingsprogramma’s of sportactiviteiten aan te bieden. Beweging vermindert negatieve gevoelens zoals woede en frustratie en draagt bij aan een verhoging van het zelfbeeld. Daarnaast kan samen bewegen sociale vaardigheden en sociale steun tussen collega’s aanmoedigen.


Duidelijk is dat mentale- en fysieke gezondheid nauw met elkaar samenhangt. Het is een feit dat stress en een slechte mentale gezondheid bepaalde lichamelijke ziekten kunnen veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes. Naast die directe relatie is er ook een indirect verband: mensen met mentale gezondheidsproblemen hebben vaker een ongezonde leefstijl met roken en overmatige consumptie.

Daarom is Mirte in Bedrijf een samenwerkingsverband aangegaan met fysiotherapiepraktijk de Graven Esch; www.fysio-gravenesch.nl.  Samen hebben wij Graven Esch Vitaliteit opgericht. Er zijn verschillende programma’s die ook weer aangepast kunnen worden aan  uw organisatie en de specifieke aandachtspunten die voor uw branche van toepassing zijn. Denk hierbij aan voordelige sportabonnementen voor uw werknemers om zo fit en vitaal te blijven. Workshops over stress en /of mindfulnesstrainingen.

Door het ontwikkelen van beleid en programma’s gericht op gezondheidsbevordering kunt u het imago van uw bedrijf verbeteren. Als u aandacht besteedt aan deze zaken, zullen uw werknemers dat naar buiten uitdragen. Dit is zowel van belang voor uw positie op de afzet- als op de arbeidsmarkt. Daardoor kunt u makkelijker nieuwe klanten binnenhalen en nieuw personeel werven. Een gezonde bedrijfsvoering met aandacht voor (mentale) gezondheid zal worden geassocieerd met een gezonde, stimulerende en lerende organisatie.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Mirte Kids

Mirte Kids is o.a. gespecialiseerd in behandeling van kinderen en jongeren met psychische, mentale en/of emotionele problemen.

Bekijk

Praktijk Mirte

Praktijk Mirte is een praktijk voor psychosociale hulpverlening, EMDR therapie en relatietherapie. Ik begeleid zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Bekijk