Over mij

Mijn naam is Esther Roelofs en ik ben in 1968 geboren te Vriezenveen. Al op jonge leeftijd was ik  geïnteresseerd in mensen; hun drijfveren, gedrag, blokkades.  Mijn kennis, inzichten en levenservaring pas ik steeds weer toe in mijn werk met mensen.


Ik heb jarenlang in het ziekenhuiswezen gewerkt waar ik veel ervaring heb op gedaan op het gebied van leidinggeven en coaching. Van daaruit ben ik verschillende studies en cursussen/trainingen gaan volgen, waaronder psychosociale therapie, cognitieve gedragstherapie, relatietherapie en EMDR therapie. In 2006 heb ik Praktijk Mirte opgericht waar ik zowel jongeren als volwassenen begeleid met verschillende problematiek. In 2015 is daar Mirte Kids bij gekomen waar therapie gericht is op kinderen.

Tijdens mijn werkzaamheden in het ziekenhuis viel mij al op wat er allemaal mis kon gaan tussen werknemer en werkgever. Waarom valt een werknemer uit en wat heeft een werknemer nodig om goed te kunnen functioneren? Ook werd ik met deze vragen geconfronteerd in mijn praktijk, wanneer cliënten zich aanmelden wegens burn-out klachten en stress. Vanuit deze ervaring heb ik een hele duidelijke visie kunnen ontwikkelen over het hoe en waarom werknemers kunnen uitvallen met psychische klachten.

Specifiek voor het bedrijfsleven heb ik Mirte in Bedrijf op gericht waarin ik mijn ambities, persoonlijke visie, betrokkenheid en creativiteit kan inzetten, gebaseerd op een prettige relatie met mensen en voor mensen.

Mijn stijl van werken wordt gekenmerkt door ervaring, deskundigheid , enthousiasme en een vleugje humor.

 


Werkwijze

MENTAAL EN FYSIEK GEZONDE WERKNEMERS

Als werkgever heeft u er baat bij dat het goed gaat met uw werknemer. Soms loopt een werknemer echter vast, door psychische klachten, gezondheidsklachten, werkstress of privé-problemen . Klachten die kunnen leiden tot ziekte en uitval van het werk. Inactieve en zieke werknemers kosten het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen euro’s . Investeer daarom in mentaal en fysiek gezonde werknemers. Zij zijn immers uw grootste bedrijfskapitaal!

HOE KAN IK HIERIN INVESTEREN? HOE PAK IK DIT AAN?

Mirte in Bedrijf biedt trajecten voor zowel fysieke als psychosociale begeleiding. Hiervoor is Mirte in Bedrijf een samenwerking aangegaan met fysiotherapiepraktijk De Graven Esch en hebben we Graven Esch Vitaliteit opgericht. Investeren in duurzame inzetbaarheid zorgt voor gemotiveerde en productieve medewerkers. Wij gaan uit van de visie dat werken gezond is. De focus ligt dan ook op het voorkomen van uitval, werkhervatting en/of verbetering van het beroepsmatig functioneren.

U meldt een werknemer aan bij Mirte in Bedrijf. Wij plannen op korte termijn een intake om het probleem te inventariseren: de hulpvraag wordt vastgesteld en er wordt een doelstelling geformuleerd. Vervolgens wordt een uitgebreid advies gegeven over het te vervolgen traject. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden (modules):

Module 1: individuele trajecten
Module 2: traumatrajecten
Module 3: fysiek en mentaal fit trajecten

Zowel de werkgever als werknemer worden betrokken bij het te bepalen beleid. Goede communicatie en betrokkenheid zijn van groot belang bij (psychisch) verzuim. Kennis, begrip en interesse vanuit de werkgever motiveren de werknemer en bevorderen het herstel. Er worden afspraken gemaakt over de wijze van verslaglegging, communicatie en voortgangsbesprekingen.

Neemt u gerust contact met ons op voor verdere informatie.

 

Mirte Kids

Mirte Kids is o.a. gespecialiseerd in behandeling van kinderen en jongeren met psychische, mentale en/of emotionele problemen.

Bekijk

Praktijk Mirte

Praktijk Mirte is een praktijk voor psychosociale hulpverlening, EMDR therapie en relatietherapie. Ik begeleid zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Bekijk